Vanliga frågor

Nedan listar vi de vanligaste frågorna gällande vår verksamhet. Vid ytterligare frågor och funderingar är du välkommen att kontakta oss.

Vanliga frågor

Vi är en småskalig verksamhet med hög personaltäthet. Vi tycker om att vara ute och rör oss mellan närområdets många parker och utflyktsmål. Mycket av vår verksamhet sker utomhus. Vi som jobbar här är intresserade och kreativa.

Mån. 7.30-16.30
Tis. 7.30-17.00
Ons. 7.30-17.00
Tors. 7.30-17.00
Fre. 7.30-16.30

Det varierar beroende på vilken ansvarspost du har. Styrelsearbetet tar lite mer tid i anspråk. Andra ansvarsgrupper kan ha mindre eller mer att göra i perioder.

Föräldrarna städar efter ett rullande schema. Sammanlagt städar en familj ca 8 vardagskvällar och 2 helgstäddagar per termin.
Helgstädet innefattar även tvätt så det tar lite längre tid.

Hur lång tid själva städtillfällena tar är individuellt men det finns en utförlig manual att gå efter när du städar. Efter att ha gjort det några gånger så går det fortare.

Anmäl ert intresse via epost: kontakt@hagabarn.se. Uppge barnets namn, ålder samt era kontaktuppgifter så skriver vi in er i vår barnkö. Vi utgår från er plats i kön när vi tillsätter nya platser.

Ja vi tillämpar syskonförtur.

Ja, vi stänger fyra veckor varje sommar under industrisemestern. Normalt har vi även stängt mellan jul och nyår.

Ja, förskolan har ca 5 stängningsdagar på ett läsår för planering, utvärdering och fortbildning.

Inskolningen pågår i två veckor men det kan också ta längre tid. Det är viktigt att barnet har knutit an till pedagogerna och känner sig trygg med dem.
Den första inskolningsveckan är vårdnadshavare med barnet och utforskar miljöerna och rutinerna. Andra inskolningsveckan är barnet själv på förskolan med pedagogerna med korta dagar.