Om Hagabarn

Hagabarn startades redan på 1980 talet och har alltid varit en liten mysig förskola med gemenskap och trygghet i fokus. Vi utgår pedagogiskt från att lärande alltid sker. Barn både behöver och måste få leka. Viktiga principer är att ta vara på leken för lärande, samspel, kommunikation och språkutveckling.

Vår pedagogik

Den pedagogiska verksamheten planeras och drivs av utbildade pedagoger. Vi bygger verksamheten med omsorg om såväl individen och gruppen. Vi följer läroplanen Lpfö18 som är vårt viktigaste styrdokument.

De grundläggande begreppen i vår verksamhet är: Trygghet, närvaro, nyfikenhet och kreativitet. Vi pedagoger vill utvecklas och lära tillsammans med barnen. Målet är att barnen på Hagabarn får en god självkänsla och en förståelse för allas lika värde.

Vi tar tillvara förskolans miljöer för att skapa kreativa, lustfyllda och inspirerande rum där barnens lek står i centrum. Leken är grunden för lärandet.

Caterad mat

Vi beställer all vår mat från AG-catering. Så här skriver de själva om sin mat:
”Att maten är hälsosam betyder inte att det inte ska var gott. AG Catering erbjuder skolor och förskolor god, näringsrik samt hälsosam mat tillagad av dagsfärska råvaror. Till maten får barnen dagligen en salladsbuffé gjord av färska grönsaker.

AG Catering håller sig kontinuerligt uppdaterade om det senaste vad det gäller ekologisk och miljövänlig mat och tar ansvar hela vägen från råvaruinköp till leverans av den färdiga maten. Maten består av ekologisk, närproducerad och färska råvaror. De lagar all mat och såser från grunden samma dag utan några onödiga tillsatser. Detta gäller även både vegetarisk och vegans rätter. Vi har 12 års erfarenhet inom mat och catering för skolor och förskolor med särskilda matbehov”.